Zwakman voedingsadviesbureau
 

In de huidige maatschappij waarin legio aan voedingstheorieën, diëten en afslankmiddelen te verkrijgen zijn, die allen beweren het beste te zijn, daarom is het moeilijk om steeds de rode lijn te volgen.

 

Een goede, uitgebalanceerde voeding en voldoende beweging en ontspanning helpen niet alleen om vandaag fit te zijn maar ook om in de toekomst gezond te blijven.

 

Voedingsadviesbureau Zwakman kan u hierbij zo goed mogelijk helpen. De diëtist is de enige specialist op dit gebied die u wegwijs kan maken en vertellen welke voedingsstijl wel bij u past en welke niet. De praktijk bestaat dit jaar al 20 jaar !

 

Mijn naam is Kim Zwakman en werk al 25 jaar als diëtiste. De begeleiding is of persoonlijk op de praktijk, maar ook in groepssessies, op een van de praktijken, of bijvoorbeeld bij bedrijven. Bent u slecht ter been, dan is het ook mogelijk om een online begeleiding te krijgen of ik kom op huisbezoek (in de regio Midden Kennemerland).

 

Eerdere samenwerkingverbanden met de praktijk waren met: Ahold, Achmea Health Centre, Tata Steel, Heliomare, Shell, Rode Kruis Ziekenhuis, Nederlandse Obesitas Kliniek, Parnassia e.a.

 

Momenteel maak ik bij PsyQ en Youz in Velsen Noord onderdeel uit van een expertiseteam dat kinderen met eetstoornissen begeleid, zowel individueel als in groepsverband.

 

De praktijk heeft de studie Directe Toegankelijkheid Dietist succesvol afgelegd, dus mag u begeleiden zonder verwijzing van arts of specialist.

 

Het kwaliteitskeurmerk voor dietisten geeft aan dat er elke 5 jaar een toetsing wordt gedaan middels; oa. studie, literatuur onderzoek,werkervaring en kwaliteitsonderzoeken, om gecertificeerd te mogen blijven werken.

 

Hier vindt u het kwaliteitskeurmerk voor mijn beroep.

De diëtist Kim Zwakman
 

Wie is de Kim Zwakman?
 

Kim is in 2000 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Voeding & Diëtetiek. Direct na haar opleiding is zij gestart als diëtist in Noordwest Ziekenhuisgoep Alkmaar, waar zij ruime ervaring opdeed als diëtist en was ook actief betrokken in het voedingsteam van het MCA. Dit team houdt zich bezig met onderzoeken en ontwikkeling van nieuwe voedingsprotocollen om deze te implementeren in het ziekenhuis.

Naast dit dienstverband startte zij in 2004 met Voedingsadviesbureau Zwakman en heeft sinds 2007 zich volledig toegelegd op de praktijk. Sinds 2015 heeft zij een samenwerkingsvervand met de Parnassia groep. oa. Op de locatie Velsen Noord, begeleid zij mensen individueel en in groepsverband voor PsyQ,  Youz, Fact en Brijder op het gebied van eetstoornissen en andere eetproblematiek.

Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds bezig met ontwikkelingen tot verbetering van de voedingszorg in de regio Kennemerland.

Deskundig en betrokken


Bij Voedingsadviesbureau Zwakman wordt u enthousiast en deskundig gebeleid, door betrokken diëtist(en) die u graag informeren over voeding in de breedste zin van het woord. Naast reguliere scholing en bijscholing voor de diëtist is zij ook gespecialiseerd in een groot aantal ziektebeelden en kan ze elke vraag beantwoorden.

De titel diëtist is beschermd, hiervoor is een vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek volledig afgerond en is er een registratie nodig in het Kwaliteitsregister voor Paramedici ex. Art 34 Wet BIG. Zie ook kwaliteitsregisterparamedici.nl

De praktijk is geregistreerd onder nummer: 69904567489. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Geheimhouding


De diëtist heeft, net als andere hulpverleners in de gezondheidszorg, een geheimhoudingsplicht. Geheimhouding betekent dat de diëtisten gegevens over u niet aan anderen mag geven. Ook niet aan uw partner of uw kinderen. Zij mag dit alleen doen als u daar toestemming voor heeft gegeven.


Rapportage verwijzer


In overleg met u, wordt n.a.v. het eerste consult altijd een rapportage verstuurd naar de verwijzer.

Hierin worden de bevindingen van de diëtist beschreven evenals de behandeldoelen. Persoonlijke informatie wordt niet gerapporteerd.

In sommige gevallen vindt er een telefonisch overleg of cliëntenvergadering plaats om de behandellijnen van verschillende behandelaars beter op elkaar af te stemmen ten gunste van u.

Bezoek diëtist


Ik ben erg trots op mijn werkwijze en probeer hiermee onderscheidend te zijn ten opzichte van andere diëtisten. Door het gebruik te maken van een Bio-elektrische Impedantie Analyse ofwel de BIAmeting wordt het voedings- of dieetadvies echt maatwerk.

Met behulp van deze meting en uw medische en / of dieetverleden wordt het makkelijker om het juiste advies voor u op te stellen.


Welke verschillende specialismen heeft de diëtiste Kim Zwakman?

Er zijn verschillende redenen om naar de diëtist te gaan, zoals:


gezonde voeding

maag-, darm- en leverziekten

diabetes mellitus (suikerziekte)

prikkelbare darm

voeding bij kanker

voedingsproblemen bij autisme

obesitas (overgewicht) voeding bij ouderen

eetstoornissen

jicht

verhoogde bloeddruk

osteoporose (botontkalking)

verhoogd cholesterolgehalte

voedselallergie, intolerantie

ondergewicht

gebrek aan eetlust

gebruik van drinkvoeding

gebruik van sondevoeding


voeding bij slikklachten


voeding bij zwangerschap


voeding bij sport


zwangerschapsdiabetes


voedingsproblemen bij kinderenen


voedingsproblematiek bij ADHD en ADD


autisme en ARFID


En alle andere vragen over voeding


Voedingstips voor jonge sporters: eiwitten


De groeispurt is een periode waarin het lichaam in korte tijd snel groeit. Het is een fase van het jonge lichaam dat extra aandacht vraagt, helemaal wanneer een kind veel sport. In topsport vindt er gelukkig steeds betere monitoring van de groeispurt plaats om de kans op blessures en pijn te verminderen. In dit blog vertel ik je meer over het belang van voldoende eiwitinname bij jonge sporters.

Wanneer groeispurt

De groeispurt bij meisjes vindt meestal plaats rond het 11e of 12e jaar en bij jongens gemiddeld rond de leeftijd van 14 jaar.

Tijdens deze fase is, gedurende een periode van een paar maanden, een groei van één centimeter per maand mogelijk. Deze lengtegroei kan gepaard gaan met veel pijn in armen en benen.

Eiwitbehoefte

De eiwit behoefte bepaalt hoeveel eiwit iemand nodig heeft en is afhankelijk van een aantal factoren:

- de soort sport die wordt beoefend

- het gewicht van de sporter

- de hoeveelheid plantaardig eiwit ten opzichte van dierlijk eiwit in de voeding

Zoals je begrijpt hebben sporters (meer) eiwitten nodig. Dit is nodig:

- om onder andere skeletpieren en bindweefsel te repareren en op te bouwen na intensieve trainingen en wedstrijden

- voor het ontwikkelen van meer spiermassa in combinatie met krachttraining

- voor onderhoud van spiermassa

- tijdens groei van het lichaam