Specialismen praktijk

Biamed is een veilige methode voor gewichtsverlies

Het biamed concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen:

  1. In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van de BIAmed maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel.
  2. In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten.
  3. Meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt inzichtelijk of u het programma op de juiste wijze volgt.
  4. Deskundige begeleiding door een arts of diëtist.

 

Het BIAmed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1.  De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een BIAmed- maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2.   De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

 

Uiteraard gaat het binnen het programma om meer dan maaltijden en maaltijdvervangers. De volgende thema's  worden door uw BIAmed dietist besproken:

  • de lichaamssamenstelling in relatie tot het voedingspatroon;
  • het waarnemen van het eigen eetgedrag;
  • het aanleren van een gezond voedingspatroon;
  • het zoeken naar wegen om dit voedingspatroon in het dagelijks leven te integreren;
  • eigen verantwoordelijkheid en belang.

Geïnteresseerd naar de resultaten?

Link:

http://www.biamed.org/BIAmedWeb/BIAmed/Info_algemeen/index_files/Page1705.htm

Bent u geïnteresseerd in het biamed-concept? Neem dan vrijblijvend contact met de praktijk op!

 

Specialismen

Naast de 4- jarige HBO opleiding wordt er van je als dietist verwacht, dat je elke 5 jaar kwaliteitspunten haalt om de kennis en vaardigheden zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Naast deze kwaliteitseisen heeft Kim aanvullende studies gevolgd, de zg. Post HBO studies, om meer kennis op te doen van bepaalde aandoeningen.

- Gewichtsmanagement; het afvallen en aankomen bij kinderen en volwassenen. Momenteel werkt zij samen met het RKZ voor de begeleiding van overgewicht en ondergewicht bij kinderen. Voor de volwassenen bestaat het programma Beweegstart. Daarnaast is de dietist aangesloten bij het kenniscentrum dietisten voor overgewicht en obesitas. Zie: www.kdoo.nl

- COPD; staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, oftewel longaandoening waarbij het een primair doel is dat de longspierfunctie zo optimaal mogelijk blijft. Voedingsinterventies zijn dan ook belangrijk bij mensen die zowel overgewicht, ondergewicht of een slechte eetlust hebben. De praktijk heeft een samenwerking met de longartsen van het RKZ en huisartsen in de regio Kennemerland.

- Diabetes Mellitus, zowel de type 1 als type 2

Meer over Biamed Meer over Othica